Farbanje AQUAMAX-om

Ukoliko planirate farbanje stolarije, naš predlog je Maximina Aquamax boja na vodenoj bazi. Razloga za to je više. Razređuje se vodom, brzo suši, nema mirisa, lako se čisti, dugotrajna je, može se nijansirati u razne boje . . . . U svakom slučaju ako se odlučite za Aquamax dođite do Kameleona, pokazaćemo vam način i preporučiti alate kako bi i sami mogli ofarbati svoje drvene površine. 

Za početak pređite površinu sa AQUAMAX Wood Primer. Ovo  je ekološka, pokrivna, visoko kvalitetna, osnovna boja za drvo, na bazi vodene disperzije akrilata. Dobro blokira tanin i ostale vodorastvorne eke. Namijenjen je za zaštitu spoljašnjih i unutrašnjih drvenih površina (prozora, vrata, ograda, drvenih krovnih konstrukcija, nadstrešnica i sl.), a prije nanošenja emajla AQUAMAX Wood Paint. Proizvodi se u bijeloj mat boji.

Prije nego krenete sa poslom obratite pažnju da vam drvena površina bude čista, suva, čvrsta i izbrušena. Prije prvog bojenja, površine koje se ne nalaze u zatvorenom prostoru, u kom se boravi duže vrijeme, zaštititi sredstvom AQUAMAX Wood Protect, koje štiti drvo od truljenja i napada štetočina. Stare, dobro očuvane premaze dovoljno je samo prethodno izbrusiti brusnim papirom. Loše prihvaćene premaze ukloniti u potpunosti. Neravnine na drvetu popuniti AQUAMAX-om Wood Kit. Preporucujemo nanošenje AQUAMAX-a Wood Primer, u dva sloja. Posebno kod drveta bogatog taninom (hrast, bukva, kesten i sl.), i drveta sa dosta čvorova. Nanositi četkom ili valjkom, pri čemu se može razrijediti vodom do 5% (do 10%, ukoliko se nanosi mašinom za špricanje). Sposobnost premaza da blokira tanin opada sa razređivanjem. Drugi sloj nanijeti nakon 6 časova, odnosno na prethodno osušen premaz. Osušena boja ne posjeduje miris. Nakon upotrebe, alat odmah oprati vodom. Radna temperatura: Optimalna radna temperatura premaza, drveta i radnog prostora je od +10°C do +30°C. Potrošnja: 11m²/0,65l za jednoslojni nanos, u zavisnosti od kvaliteta pripremljenih površina i načina nanošenja. 

 

Nakon što ste premazali Primer-om slijedi nanošenje boje. AQUAMAX Lasur TOP je transparentni debeloslojni lak premaz na osnovi vodene disperzije akrilnog veziva. Oplemenjen je voskom, specijalnim aditivima, posebnim UV apsorberima i stabilizatorima. Namijenjen je za zaštitu i dekoraciju svih spoljašnjih i unutrašnjih drvenih površina. AQUAMAX Lasur TOP je brižljivo kreiran premaz kako bi istakao prirodnu strukturu drveta, štiteći drvo od UV zraka, vlage i drugih spoljašnjih uticaja. Lako se nanosi i brzo suši. Nema neprijatan miris te je ugodan za korisnika i životnu sredinu. Proizvodi kao bezbojan i nijansiran premaz prema ton karti AQUAMAX Lasur TOP.

 

 

Ukoliko želite određenu boju onda je tu AQUAMAX Wood&Metal Paint – ekološki, visoko kvalitetni emajl za drvo i metal, na bazi vodene disperzije akrilata. Odlikuje se izuzetnom bjelinom, postojanošcu (ne žuti), ima odličnu pokrivnu moć, otporan je na atmosferske uticaje i UV zračenje. Namijenjen je za zaštitu i dekoraciju spoljašnjih i unutrašnjih drvenih i metalnih površina (prozora, vrata, ograda, drvenih krovnih konstrukcija, nadstrešnica i sl.). Praktično je bez mirisa. Proizvodi se u bijeloj boji u visokom sjaju, polusjaju i matu. Može se nijansirati u Kameleonovom Color mix centru.