KAKO UREDITI DJEČIJU SOBU

decije sobe 6Kako urediti dječiju sobu? Ovo je pitanje koje roditelji često postavljaju i sebi i drugima. Uređenje sobe je jako zahtjevan posao i predstavlja izazov za svakog roditelja. Od čega početi? Prvo i osnovno je novac. Ako imate dovoljno novca sve je lako, jer možete pozvati majstore, konsultovati se sa najboljima i angažovati najekskuluzivnije kuće za enterijer i dekoraciju.

Ali šta ako nemate dovoljno novca? Onda je jako bitno da imate ideju!

Ako imate ideju, sledeći korak je da dođete do Kameleona i da se konsultujete na koji način da realizujete vašu zamisao.

Uređivanje dječije sobe može biti zabavna avantura koju možete započeti sa svojom djecom, tako da čitav posao predstavlja dragu uspomenu i roditeljima i djeci. Pitajte ih šta vole. Ne zaobilazite njihove želje, ali nemojte ih ni slušati po svaku cijenu.

Za početak odaberite temu sobe. To je osnovna ideja i od nje polazimo. Nako toga kreću zanatski radovi. Ukoliko do ovog koraka nijeste pozvali Kameleon za savjet , onda je sad pravo vrijeme. Nakon što se posavjetujete, možete da pravite finansijsku konstrukciju i krenete u zanatske radove.

 decije sobe 1

PRVO: Zidovi 

Kada birate boju nije neophodno da se služite stereotipom plava za dječaka, roza za djevojčice. Kreativnost je u dječijim sobama neophodna. Pitajte ih koja boja bi voljeli da ih probudi, da li ih od gledanja u neku boju zabole oči, koje boje im je omiljena majica …. Sve su ovo načini da saznate želje i afinitete djece. Kao poslednju mogućnost iskoristite ton kartu i tražite da pokaže boju koja se djetetu dopada. Ovaj metod zna da bude jako nepraktičan zbog dječije neodlučnosti i razlike koja se svakako javlja u nijansi boje na ton karti i zidu. Zato obavezno povedite računa, jer se može desiti da boja koju ste odabrali na zidu dobije drugačiju nijansu, a sve to zavisi od brojnih faktora. O načinu kako da izbjegnete ovakve neprijatnosti konsultujte se sa osobljem Kameleona. Prilikom odabira boja obratite pažnju da se uklapaju uz ostali dekor, posteljinu, zavjese i namještaj. Ako koristite jarke boje, budite oprezni. Nećete pogriješiti ako jedan zid ili dio zida bude jarko ofarban, ali čitava soba u jarkoj boji nije baš najbolje rešenje.

 decije sobe 3

DRUGO: Dekoracija

Igračke, crteži, razne stvari koje ste možda držali ispod kreveta mogu poslužiti za dekoraciju. Crteže uramite i mogu biti ukras kakav nijeste očekivali. Ovo će čitavoj atmosferi dodati lični pečat i vaše dijete će biti zadovoljno što je aktivno učestvovalo.

TREĆE: Stikeri

Konsultujte se da li dijete želi da po zidovima ima naljepnice sa likovima svojih junaka. Ukoliko je saglasno, veliki izbor imate u Kameleonu.

 decije sobe 4

ČETVRTO: Zavjese

Zavjese će sobi dati potpuno drugačiju dimenziju i posebno je oplemeniti. Ipak prilikom odabira zavjese vodite računa da je u pitanju dječija soba i da je mogućnost da se zaglibaju već prvog dana velika. Ovo važi i za zidove, ali ako koristite vodoperive boje riješićete problem. Veliki izbor vodoperivih boja imate u Kameleonu.

 decije sobe 2

PETO: Čišćenje

Kada okrečite sobu slijedi čišćenje. Ovo može da bude jako težak posao ukoliko nestručni majstori barataju valjkom i četkama. Zato , ukoliko tražite majstora posavjetujte se sa nama. Sarađujemo sa nekima koji znaju svoj posao 😉