ECOTHERM

EcoTherm  poboljšava toplotnu udobnost prostora i štedi troškove energije . 

Zdravstvenu ispravnost je ispitao Jugoinspekt – Beograd .

Kao dokaz termoizolacione osobine je izuzetno nizak koeficijent toplotne provodljivosti  λ=0,0016 W / mK  –  IMS – Beograd .

Ecotherm je proizvod najsavremenije nano tehnologije sa izuzetnim termoizolacionim i termo-reflektujućim karakteristikama . Klasični termoizolacioni materijali nemaju reflektujuća svojstva već je kod njih bitan samo koeficijent tolotne provodljivosti .

Zbog svojih izuzetnih osobina nano čestice u obliku šupljih lopti veoma malih dimenzija postižu odlične rezultate pri debljini EcoTherm –a  0,7 – 1,0 mm . Nanosi se na unutrašnje zidove prostorija.

Ove čestice kombinujući termoizolacione i termo-reflektujuće osobine utiču da se toplota ravnomjerno rasporedi i ostaje u prostoriji. Temperatura postaje ujednačenija u svim djelovima i potrebno je značajno manje vremena i energije za njeno postizanje. Zidovi premazani sa EcoTherm–om postaju topliji pa samim tim sprečavaju pojavu kondenzacije vodene pare iz vazduha i pojavu buđi .

Veoma je pogodan za prostorije koje se povremeno griju jer se potrebna temperatura mnogo brže postiže. Toplota ostaje u prostoriji a ne gubi se na zagrijevanje zidova što je dug i skup procec .

U svijetu se ova vrsta premaza koristi poslednjih 5 – 6 godina i iskustva su pokazala da se ostvaruje ušteda energije od 25 – 50 % .

Pogledajte video: