HIDROFOB M

Još jedno sredstvo iz opusa proizvoda kompanije Maxima Lučani zavrijedilo je posebno mjesto u ponudi Kameleona. Riječ je silikonskom premazu HIDROFOB M. Ovo  je bezbojni silikonski premaz namijenjen za dugogodišnju zaštitu fasadne opeke, mramora, kamena, prskanih, pik-fasada i sl., od atmosferskog uticaja, iscvjetavanja i napada mikroorganizama. Probajte da površinu koju želite zaštititi od navedenih uticaja premažete Hidrofob M premazon i uvjerićete se u njegovu učinkovitost. Voda mu ne može ništa, a premaz ne utiče na boju i sjaj premazanih površina. One ostaju iste, kao da nijesu tretirane ničim, ali zato kada po njima sipate vodu vidjećete da se kapljice zaustavljaju i ne prolaze dalje.

Upotreba premaza HIDROFOB M je jednostavna. Prije upotrebe dobro ga promućkati i spreman je za nanošenje! Podloga mora biti suva, čista, bez prašine i masnoća, da bi se postigla višegodišnja zaštita. Nanosi se na fasadu četkom, valjkom ili špricem. Na jako porozne površine HIDROFOB M nanositi u dva sloja po principu „mokro na mokro“. Sa što kraćom pauzom. Poslije upotrebe, alat odmah oprati vodom.

Optimalna radna temperatura za izvođenje radova je od +10°C do +30°C. Ne smije se koristiti ispod +5°C.

Potrošnja: Od 200-500ml/m² ovisno o hrapvosti i upojnosti podloge.

Rok upotrebe i skladištenje: 12 mjeseci od datuma proizvodnje istaknutog na ambalaži. Čuvati u originalnoj, dobro zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži, pri temperaturi od +5°C do +25°C, zaštićeno od direktne sunčeve svjetlosti.