REDIZAJNIRAJTE KUPATILO TIKKURILA BOJAMA ZA PLOČICE

Odlučili ste da promijenite izgled svoga kupatila? Gledate pločice, kadu… Razmišljate da je vrijeme da sve to dobije novi izgled. Ali… Uvijek to ali…

Kupatilo se najčešće renovira jednom ili dva puta za deceniju ili dvije. To je izuzetno kompleksan, dug i skup posao. Međutim, ne mora da bude. Postoji način kako da svome kupatilu date novi izgled a da to nije skupo, da ne traje dugo, da ne mijenjate keramiku i ne angažujete keramičara. 

Kameleon vam predstavlja Tikkurila Otex prajmer i Tikkurila Luja boje. Ne morate mijenjati pločice, kupatilske elemente i sanitarije. Možete ih jednostavno prefarbati i udahnuti im novu energiju. I sve to za jedan vikend. A ukoliko ste malo vještiji možete napraviti pravo malo remek djelo od svoga kupatila. Prvo ga detaljno očistite od prašine i vlage i krenite u promjenu. 

Prije svega da vam objasnimo šta su to Tikkurila Otex i Tikkurila Luja boje.

Tikkurila Otex je univerzalni brzosušivi specijalni alkidni prajmer za dugoročnu kvalitetnu  osnovnu zaštitu raznih vrsta površina u enterijeru i eksterijeru. Savršen je za površine koje zahtijevaju dobro prijanjanje. Otex prajmer je mat i može se nijansirati prema Tikkurila Symphony ton karti. Baza može da se koristi kao bijela boja ili se može nijansirati. Brzo se suši i ostavlja čvrst sloj čak i na problematičnim površinama kao što su staklo, pločice, plastika, aluminijum i pocinkovani čelik. U slučaju o kome govorimo u ovom članku, Otex nanosimo na keramičke pločice.

Tikkurila Luja 20 je specijalna akrilna lateks boja koja se koristi u vlažnim prostorijama. Sadrži komponentu koja sprečava nastanak buđi. Otporna je na jake deterdžente i sredstva za dezinfekciju. Preporučuje se za prostorije koje zahtijevaju visoku otpornost na pranje i habanje. Zbog posebnih svojstava Luja predstavlja idealno rešenje u vlažnim prostorijama: kuhinjama, kupatilu, zatvorenim bazenima, hodnicima… Pomaže da se zadrži čistoća i sprečava nastanak buđi. Luja je otporna na vlagu i na preko 10.000 pranja. Ukoliko želite boju sa više sjaja onda za premaz odaberite Tikkurila Luja 40. Karakteristike su iste, jedino je sjaj jači. Ali sve to je stvar ukusa.

I još nešto. Luja boja može da se tonira u preko 2.500 nijansi po Tikkurila Symphony ton karti. Stvar vaše kreativnosti je koje boje ćete odabrati. A Kameleon je tu da vam pomogne u odabiru i savjetima za rad.

I za kraj da ponovimo nekoliko jednostavnih koraka:

  1. Očistite kupatilo od prašine i vlage (Kameleon ima veliki izbor preparata za uklanjanje buđi)
  2. Nanesete Otex prajmer
  3. Nakon sušenja nanesete Luja 20 ili 40 boje po izboru

 

Za sve dodatne informacije posjetite Kameleon ili nas pozovite.

Kameleon! Prilagođava se vama.