OSMIJEH U SVAKOM DOMU

Uređenjem prostora dječije hirurgije na Institutu za bolesti djece završena je ovogodišnja društveno odgovorna akcija „Osmijehom oboji dom 2019.“ Nakon devet porodica kojima se pomoglo da adaptiraju stambene prostore, Boje i lakovi Kameleon su odlučili da deseta radna akcija bude realizovana u dječijoj bolnici.  Izvršni direktor Kameleona Boris Jovićević ističe da je pomoć zajednici njihova politika poslovanja već pet godina.

„Kada se osvrnemo na period otkako je počela akcija „Osmijehom oboji dom“ vidimo mnogo dobrih rezultata koji govore u prilog tome da je politika društveno odgovornog poslovanja jedna od najboljih odluka koju smo donijeli u firmi.  A to znači i da nam je takav pristup pored lične satisfakcije što smo bili u mogućnosti da pomognemo, donio i određene poslovne benefite. Naša akcija je prepoznata od građana, poslovnih partnera, organizacija, institucija… što je doprinijelo da nam se ove godine pridruže firme koje su donacijama učinili značajnijom pomoć koja je upućena porodicama u stanju socijalne i materijalne potrebe“, istakao je Jovićević.

Akcija postoji već pet godina, a podržava je jedan od najznačajnijih regionalnih proizvođača materijala za završne radove u građevinarstvu, kompanija Maxima iz Lučana. Njihov predstavnik za Crnu Goru Gojko Janić ističe da kontinuirana podrška akciji „Osmijehom oboji dom“ znači da je Maxima „uvijek uz korisnike svojih proizvoda“.

„Maxima je društveno odgovorna kompanija i ponosni smo što i u Crnoj Gori imamo mogućnost da kroz ovu akciju pomognemo onima kojima je pomoć potrebna. Inače, naš cilj je da osmijeh bude rezultat korišćenja naših proizvoda, tako da je prirodno da budemo dio ove humane priče“, istakao je Janić.  

Završetak ovogodišnje akcije u Institutu za bolesti djece podrazumijevo je da se uredi prostor odjeljenja hirurgije, dok su kompanije Multicom i Profit app donirale televizore i stolove i stolice urađene po propisanim  standardima bezbijednosti za zdravstvene ustanove. Direktor Instituta Dr Saša Radović ističe da pomoć privrednih subjekata znači da društvo cijeni ono što zdravstveni radnici zaposleni u Institutu za bolesti djece svakodnevno rade.

“Cilj je da osvježimo prostor odgovarajućim bojama koje imaju psihološki efekat na djecu kako bi im boravak na odjeljenju učinili što boljim”, ističe Radović. Savremena medicina, ističe doktor, podrazumijeva da prilikom ovakvih intervencija u prostoru vodimo računa o svim karakteristikama u dijelu bakterijske ispravnosti, zaštite i svega ostaloga što se podrazumijeva prilikom adaptacija prostora u zdravstvenim ustanovama. Dodaje i da ovakve akcije pokazuju odgovornost šire društvene zajednice.

Akcija “Osmijehom oboji dom” postoji već pet godina. Za to vrijeme uređeno je pedeset prostora, većinom porodicama slabijeg materijalnog stanja. Iz Kameleona poručuju da će i sledeće godine nastaviti, jer cilj ove misije je “osmijeh u svakom domu”.