NAJVEĆI IZBOR PREPARATA PROTIV BUĐI I PLIJESNI

U Kameleonu možete naći veliki izbor različitih preparata koji će vam pomoći da uklonite ili prevenirate plijesan i buđ na zidovima koji nastaju kao posledica kondenzacije ili vlage. Iz ponude izdvajamo:

Stop kondenz

StopKondenz je premaz na bazi lateksa. Sadrži čestice mineralnog praha koje imaju osobinu da upijaju toplotu iz prostorije i kasnije je emituju radi zagrijavanja hladnih površina. Površina koja je obrađena ovim termopremazom toplija je do 5°C od one koja nije premazana. Količina toplote koja se akumulira obezbjeđuje da čak i kada je u prostoriji relativna vlažnost do 90%, sprečava kondenzaciju i tako definitivno eliminiše uslove za pojavu buđi. Ukoliko je već postojala buđ na zidu, preporučuje se nanošenje StopKondenza u pojasu širem za oko 20cm od zahvaćene površine. Kada se površina potpuno osuši može se prefarbati standardnim disperzionim bojama. Preko StopKondenza mogu se nanositi boje na vodenoj bazi.

Apsorber vlage

Suvišna vlaga se zadržava na hladnim zidovima, tepisima, namještaju, odjeći i knjigama, čime omogućava povećano stvaranje alergena, grinja i buđi koji narušavaju zdravlje i oštećuju predmete. Korišćenjem Apsorbera vlage sprečavate neželjena dejstva koja stvara suvišna vlaga i time omogućavate zdraviji život i duži vijek trajanja predmeta.

Knauf odstranjivač buđi

Tečno dezinfekciono sredstvo za temeljno odstranjivanje buđi, gljiva, mahovine i algi. Prigodno je za primjenu na zidovima, prirodnom i vještačkom kamenu, drvetu, plastici, za silikonske i cementne fuge. Za unutrašnju i spoljašnju primjenu. Knaufov odstranjivač buđi je jedno od najtraženijih sredstava za odstranjivanje buđi u Kameleonu.

Pherma white

PERMA-WHITE pruža lijep , dugotrajan završni premaz. To je boja visokih performansi, na lateks – akrilnoj bazi koja pruža efikasnu zaštitu od buđi. Boja PERMA-WHITE® je idealna za: stanove, odrume, pekare, mljekare, bolnice, hotele, bazene, proizvodne hale, magacine i sve prostorije u kojima je potrebno prati zidove (kao što su objekti u kojima se proizvode prehrambeni proizvodi). Za razliku od običnih boja ,PERMA-WHITE® stvara snažni, izdržljivi, vodoperivi završni sloj koji podnosi vlagu i odbija prljavštinu. Izvrstan je za upotrebu na svim unutrašnjim površinama. Može se nanijeti na zidove ili plafone preko sledećih površina: maltera, glet mase, gipskartona, preko postojeće boje, metala, stakla, drveta … Prianja i na glatke površine bez prethodnog hrapavljenja površine. Nakon uklanjanja postojeće buđi , dva sloja PERMA-WHITE® će osigurati da bilo koji interijer izgleda svijetlo i lijepo godinama.

Air max odstranjivač buđi

Air max odstranjivač buđi je još jedno jako efikasno sredstvo za uklanjanje posledica kondezacije i vlage sa zidova i plafona. U Kameleonu imamo crveni i plavi. Imaju isto dejstvo, a razlikuje ih samo što jedna nema miris hemikalije koja se nanosi dok drugi ima. Izaberite koji vam više odgovara. Učinkovitost je ista .

Jupol Citro

Jupol Citro je najbolji izbor za prostore u kojima zbog vlage postoji veća vjerovatnoća razvoja algi i plijesni kao npr. kuhinje, kupatila, podrumski prostori, skladišta, perionice itd. Brzo i efikasno rešava probleme sa zidnim plijesnima i algama. Pogodna je i kao preventivna zaštita i kao kurativno sredstvo. Najbolje rezultate daje u kombinaciji sa Algicidom.

Jubicid

Jubocid je odličan izbor za površine na kojima se očekuje pojava zidnih plijesni i mikroorganizama. To je efikasno preventivno sredstvo za sprečavanje rasta i razvoja većine zidnih plijesni i mikroorganizama. Dodatak unutrašnjim zidnim disperzivnim bojama i efikasno preventivno sredstvo.

Algicid

Algicid je najbolji izbor za unutrašnje, fasadne kao i za kamene i betonske površine, zaražene algama i plijesnima. Efikasan je pri uništavanju plijesni i zidnih algi. Pogodan za unurašnje i spoljne zidne površine. U objektima prehrambene industrije se upotrebljava kao premaz za uništavanje plijesni. Efikasno sanira površine. Obezbjeđuje dugotrajniji izgled ‘zdrave površine’.

Ceresit APSORBER AERO 360°

PROTIV KONDENZACIJE, NEUGODNIH MIRISA, BUĐI, ALERGIJE i sl. Ultra aktivni kristali apsorbuju višak vlažnosti u vazduhu i pretvaraju je u slani rastvor. Patentirana tehnologija protiv loših mirisa ih neutralizuje bez njihovog maskiranja i obezbjeđuje naučno dokazano smanjnje loših mirisa do 70%. Zbog toga što je specijalno aktivno sredstvo potpuno integrisano u tabletu, omogućen je dugotrajan efeket tokom punog životnog vijeka tablete. Tableta se sastoji od ultraabsorbujućih aktivnih kristala koji obezbjeđuju optimalnu efikasnost. Prve kapi u okviru 24h. Zavisi od standarnog procenta vlažnosti i sobne temperature. Jedna AERO 360°TAB tableta traje oko 3 mjeseca u sobi od 20m2 ili zapremini prostora 50m3. Zavisi od standarnog procenta vlažnosti i sobne temperature.

Stopkondenz flomaster za fuge

Kao posledica vlage , kondenza i fuge na keramičkim pločicama u kuhinjama i kupatilima često postaju mjesta na kojima se sakuplja nečistoća pa i buđ. Marker za fuge koristi se ukoliko neko želi da osvježi ili promijeni boju fuga keramičkih pločica u kupatilu ili kuhinji. Vrlo je efikasan u prekrivanju nesavršenosti i mrlja na fugama. Pogodan za upotrebu u vlažnom okruženju. Vodorastvoran akrilni premaz na bazi kopolimera formulisan za primjenu korišćenjem vlakana vrha flomastera, vodootporan premaz, bez mirisa, dostupan u bijeloj, bež i sivoj boji, jednostavan za primjenu.